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June 10, 2015

Re:  Email Query of May 9, 2015 Requesting Interpretation of Proposed 2016 Rules,
Art. X1, §1(b) Subsections Concerning Monetary Contributions to Candidates From
Family Members Who Are Former or Retired Members of the IBT

You inquired about the application of subsections of the Proposed 2016 Rules concerning
contributions by family members who are former or retired members of the IBT. Please
understand that any application and enforcement of the Rules depend on the specific facts
presented, and in the context of campaign contributions, the source of funds and any other facts
about the contributor may be relevant to determining whether a specific contribution may
properly be accepted.

We understand your inquiries to boil down to three questions:

1. Can a person who is not a member of the IBT but is immediate family to a member
contribute money to a candidate?"

2. If aperson is not a member of the IBT but is immediate family to an IBT member, is that
person qualified in his/her own right to make a legal and accounting monetary contribution
as a nonmember or must he/she make the contribution as immediate family to a member?

3. What dollar limits apply to the person who is not an IBT member but who is immediate
family to a member?

These questions are answered by reference to subsections of Art. XI, §1(b) of the Proposed 2016
Rules. In general, the Proposed 2016 Rules permit contributions only from members (Art. XI,
§1(b)(8)) and prohibit contributions from nonmembers (Art. XI, §1(b)(4)).

The Proposed 2016 Rules define former members and retirees as nonmembers. Art. X1, §1(b)(4).
However, the term “nonmember” expressly does not include immediate family of a member
(“immediate family” is also defined explicitly). Art. XI, §1(b)(4). As such, the Proposed 2016
Rules prohibit a person who is not presently a member from contributing to a candidate unless that

: Our response addresses monetary contributions only. In-kind contributions are subject to a
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person is immediate family to a member. If the person qualifies as immediate family to a member,
that person may contribute, but the contributions count against and are subject to the member’s
contribution limits (or if the member is a candidate, the candidate’s contribution limits).

Members and certain nonmembers may make monetary contributions to legal and accounting
funds. However, because a person who is not a member but is immediate family to a member is
excluded from the definition of nonmember in Art. XI, such a person’s contributions to a legal
and accounting fund would count against and be subject to the member’s contribution limits (or
if the member is a candidate, the candidate’s contribution limits).

To respond to your hypothetical questions directly (subject to examination of additional relevant
facts):

1. Can a person who himself or herself is not a member of the IBT but is immediate family
to a member make a monetary contribute to a candidate?

Yes, but the contribution counts against and is subject to the contribution limits of
the member (or candidate) to whom the contributor is immediate family.

2. If a person is not a member of the IBT but is immediate family to an IBT member, is that
person qualified in his/her own right to contribute money to a legal and accounting fund
as a nonmember or must he/she make the contribution as immediate family to a member?

The person who is not an IBT member but who is immediate family to a member may
contribute money to a legal and accounting fund, but such a contribution would count
against and be subject to the contribution limit of the member (or candidate) to whom
the person is immediate family. As such, the combined contributions from the
member and the person who is immediate family to the member cannot exceed the
limit applicable to the member or candidate set by Art. XI, §1(b)(12).

3. What dollar limits apply to the person who is not an IBT member but who is immediate
family to a member?

For all monetary contributions, the combined contributions from the member and the
person who is immediate family to the member cannot exceed the limit applicable to
the member (member: $2,000; candidate: $10,000; legal & accounting: $10,000).

Sincerely,
Richard

Election Supervisor





